Brambory zapečené se slaninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Brambory zapečené se slaninou, zjemněné zakysanou slaninou a pikantně okořeněné, to je skvělé jídlo z jednoho pekáče. Raději jich upečte víc.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 větších brambor
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kari koření
  • 150 g anglické slaniny
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
  • olivový olej


Způsob přípravy

Důkladně omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka, ale pozor, tak, aby se nerozpadly. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

V misce rozšleháme zakysanou slaninu s utřeným česnekem, kari kořením, paprikou a solí. Uvařené brambory rozkrojíme podélně na poloviny. Naskládáme je vedle sebe, slupkou dolů, do pekáče vymazaného olejem. V řezu brambory potřeme olivovým olejem.

Na brambory rozetřeme smetanovou směs, na to navrstvíme na kostičky nakrájenou slaninu a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut. Pak vše zasypeme strouhaným sýrem a ještě asi 10 minut zapékáme dozlatova. Hotové jídlo ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brambory zapečené se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brambory zapečené se slaninou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brambory zapečené slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brambory zapečené se slaninou

Kde najít informace



×