Makovec z mletého máku recept
Makovec z mletého máku je rychlý moučník, který snadno upečeme. Pomocí hrnků připravíme bez vážení vláčné těsto a za pár chvil je výborný moučník hotový.
Ingredience receptu
- 1 hrnek mletého máku
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1/4 hrnku rostlinného oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Mezitím ve velké míse smícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem. Pak postupně do mouky zašleháme vejce, cukr, mléko, olej, vanilkový cukr, mletý mák a špetku soli. Připravíme tak hladké těsto.
Do nízkého pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali polohrubou moukou, těsto rovnoměrně rozetřeme. V předehřáté troubě makovec pečeme přibližně 20 minut. Píchneme párátko doprostřed moučníku a když ho vytáhneme čisté, je upečeno.