Hovězí polévka s fazolkami recept
Hovězí polévka s fazolkami je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného celozrnného pečiva.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g libového zadního hovězího masa
- 1 cibule
- 150 g zelených fazolových lusků
- 1 červená paprika
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
- mořská sůl
- mletý kmín
- špetka sušené majoránky
- vývar z hovězího masa
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Libové hovězí maso nakrájíme na malé kousky. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso a hovězí vývar, a uvaříme v něm maso do měkka. Pak do polévky přidáme pokrájené fazolky, na kousky nakrájenou papriku a dál vaříme.
Během vaření přidáme špetku soli, majoránky, pepře, mletého kmínu, nakrájenou zelenou petrželku a zvolna vaříme až všechna zelenina změkne. Těsně před koncem do polévky přidáme špetku majoránky.