Kopřivovo bršlicový nákyp recept
Kopřiva je známá tím, že pročišťuje krev. Proto je tento nákyp prospěšný pro naše zdraví.
(celý recept)
Ingredience receptu
- máslo na vymazání pekáčku
- 200g čerstvých kopřiv
- 100g bršlice
- 8 vajec
- 1 stroužek česneku
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Nejprvě si kopřivy propláchneme a poté spaříme ve vroucí vodě a okamžitě prudce zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a poté i s bršlicí nasekáme nahrubo.
Vejce si ve větší míse vyšleháme a přidáme kopřivy, bršlici, česnek, dochutíme solí, pepřem a šptekou stouhaného muškátového oříšku.
Pekáček si vymažeme máslem a směs do něj vlijeme. Pečeme v troubě na 120°C, přibližně 40 minut. Dobrou chuť!