Zapečený květák v zeleninové omáčce recept
Zapečený květák v zeleninové omáčce je tak dobré zeleninové jídlo, že se vám po mase ani nezasteskne. Čerstvě uvařené brambory k tomu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 1 mrkev
- 3 rajčata
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 100 g mozzarelly
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- kukuřičná jemná strouhanka
Způsob přípravy
Květák uvaříme téměř do měkka a rozebereme ho na malé růžičky. Sůl, pepř a kari koření smícháme s několika lžícemi strouhanky a vychladlé růžičky květáku v této směsi obalíme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů.
Do velkého olejem vymazaného pekáče rozložíme obalený květák. Mrkev, rajčata, jarní cibulku a česnek nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na hladkou omáčku. Na obalený květák rozložíme zeleninovou omáčku a vše posypeme nastrouhanou mozzarellou.
V předehřáté troubě pečeme květák 20 až 40 minut.