Zapečený květák v zeleninové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Zapečený květák v zeleninové omáčce je tak dobré zeleninové jídlo, že se vám po mase ani nezasteskne. Čerstvě uvařené brambory k tomu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 květák
  • 1 mrkev
  • 3 rajčata
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g mozzarelly
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kari koření
  • kukuřičná jemná strouhanka


Způsob přípravy

Květák uvaříme téměř do měkka a rozebereme ho na malé růžičky. Sůl, pepř a kari koření smícháme s několika lžícemi strouhanky a vychladlé růžičky květáku v této směsi obalíme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů.

Do velkého olejem vymazaného pekáče rozložíme obalený květák. Mrkev, rajčata, jarní cibulku a česnek nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na hladkou omáčku. Na obalený květák rozložíme zeleninovou omáčku a vše posypeme nastrouhanou mozzarellou.

V předehřáté troubě pečeme květák 20 až 40 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený květák v zeleninové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený květák zeleninové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený květák v zeleninové omáčce

Kde najít informace



×