Polévka z červené řepy recept
Polévka z červené řepy je hustá, zdravá, pikantní a s kouskem čerstvého nebo opečeného pečiva může být výbornou večeří.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 500 g červené řepy
- 3 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1 mrkev 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g anglické slaniny
- mletý černý pepř
- mleté chilli koření
- sůl
- zakysaná smetana
Způsob přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev a červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a cibuli krátce osmahneme až zesklovatí. Pak přidáme utřený česnek, mrkev a řepu a vše 5 minut restujeme .
Nyní všechno přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená a přivedeme k varu. Zvolna vaříme všechnu zeleninu do měkka. Po uvaření vyndáme mrkev a ostatní zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mrkev nakrájenou na kousky, podle potřeby zředíme vodou a polévku okořeníme chilli, pepřem a osolíme.
Do každé porce husté polévky přidáme plátek do křupava opečené slaniny a lžíci zakysané smetany.