Polévka z červené řepy recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Polévka z červené řepy je hustá, zdravá, pikantní a s kouskem čerstvého nebo opečeného pečiva může být výbornou večeří.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 500 g červené řepy
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g anglické slaniny
  • mletý černý pepř
  • mleté chilli koření
  • sůl
  • zakysaná smetana


Způsob přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev a červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a cibuli krátce osmahneme až zesklovatí. Pak přidáme utřený česnek, mrkev a řepu a vše 5 minut restujeme .

Nyní všechno přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená a přivedeme k varu. Zvolna vaříme všechnu zeleninu do měkka. Po uvaření vyndáme mrkev a ostatní zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mrkev nakrájenou na kousky, podle potřeby zředíme vodou a polévku okořeníme chilli, pepřem a osolíme.

Do každé porce husté polévky přidáme plátek do křupava opečené slaniny a lžíci zakysané smetany.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka z červené řepy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Polévka z červené řepy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka červené řepy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z červené řepy

Kde najít informace



×