Vepřové kostky v zeleninové omáčce recept
Vepřové kostky v zeleninové omáčce budou skvělé s rýží nebo s brambory. Maso vyberte podle chuti, my jsme použili krkovičku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové krkovičky
- 1 žlutá
- 1 červená paprika
- 3 rajčata
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na kostky. Ve vyšší pánvi na oleji krátce restujeme rajčata nakrájená na osminky a papriky nakrájené na proužky. Přidáme maso a ještě 2 minuty ho společně se zeleninou opékáme ze všech stran.
Nyní vše podlijeme vodou, přidáme sojovou omáčku, špetku soli, papriky a pepře a pod pokličkou dusíme maso do měkka. Podle potřeby podléváme.
Před koncem vaření omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a už jen krátce podusíme. Hotové jídlo podle chuti dosolíme a okořeníme.