Banánové chipsy recept
Zdravé mlsání bez zbytečně přidaného cukru a tuku. Banánové chipsy lze přisypat do müssli nebo je zobat tehdy, když se o slovo začnou hlásit chutě na sladké.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 zralých banánů
- ½ citronu nejlépe v bio kvalitě
Způsob přípravy
Banány nakrájíme na co nejtenčí plátky. Platí totiž, že čím jsou plátky užší, tím jsou chipsy křupavější.
Plech vyložíme pečícím papírem a kolečka na něj rozmístíme tak, aby měla kolem sebe dostatek místa. Nesmí se dotýkat, jinak by se slepila. Banány pokapeme troškou citronové šťávy, aby jim vydržela krásně žlutá barva a plátky v troubě nezhnědly.
Troubu předehřejeme na 70 - 80°C a banány sušíme šest až osm hodin. Dvířka trouby je třeba pravidelně otevírat, aby se uvnitř nehromadila pára. Chipsy jsou hotové tehdy, když jsou plátky suché. Vychladlé chipsy lze skladovat v uzavřené nádobě. Čerstvé vydrží i pár měsíců.