Smažený řízek plněný houbami recept
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové kýty
- 150 g hub (žampiony, hříbky apod.)
- 150 g anglické slaniny
- 1 jarní cibulka
- 3 vejce
- olivový olej
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Připravíme si náplň do řízků. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, na plátky nakrájené houby, špetku soli a pepře. Za stálého míchání vše krátce podusíme.
Z masa ukrojíme čtyři tlusté plátky. Ty pak nařízneme podélně a opatrně maso naklepeme. Připravené řízky naplníme náplní a okraje spíchneme párátkem.
Každý řízek postupně obalíme v rozšlehaných vejcích s trochou soli, v hladké mouce a nakonec ve strouhance. Ve vysoké pánvi na olivovém oleji řízky zvolna usmažíme z obou stran dozlatova.
Po usmažení je necháme chvíli ležet na papírové utěrce, abychom se zbavili přebytečného tuku.