Bramborový guláš recept
Velmi rychlý a jednoduchý pokrm, který se hodí pro zimní i letní období. Může být snadnou alternativou klasického guláše, který je dražší a časově náročnější. Do receptu se dá použít kousek uzeniny i anglická slanina, která guláš krásně ovoní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg brambor
- 300 g kvalitní uzeniny (např. šunkové klobásy)
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g anglické slaniny
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
Způsob přípravy
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a pár minut ji škvaříme. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji osmahnout.
Směs za stálého míchání zasypeme paprikou, moukou a krátce osmahneme. Přidáme na kousky nakrájené brambory, podlijeme je vodou, vše promícháme, hrnec přiklopíme a guláš dusíme na mírném plameni čtvrt hodiny.
Po uplynutí doby přidáme do hrnce na půlkolečka nakrájenou uzeninu a vlijeme smetanu. Guláš osolíme a opepříme, dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem a krátce zahřejeme.
Guláš podáváme samotný nebo s pečivem.