Slaný tvarožník recept
Slaný tvarožník voní bylinkami a hodí se perfektně třeba ke grilované zelenině nebo i k masu. Ale i místo klasického pečiva dětem na svačinu nebo na snídani.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 vejce
- 80 g strouhaného parmezánu
- 300 g měkkého tvarohu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 70 g polohrubé mouky
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce nasekané zelené pažitky
Způsob přípravy
Ušleháme vejce se solí, práškem do pečiva, sýrem a tvarohem. Přidáme pažitku a za stálého míchání přidáváme prosátou mouku. Těsto by mělo být tekuté, ale ne příliš řídké. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Formu na koláč vymažeme máslem a těsto do ní rozprostřeme. V předehřáté troubě tvarožník upečeme dozlatova. Před koncem pečení povrch potřeme zbytkem másla.