Sdílet:

Anglický rostbíf recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg nízkého roštěnce
  • hořčice
  • rostlinný olej
  • sádlo
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Maso důkladně odblaníme a pak ho pevně ovážeme potravinovým provázkem. Potřeme ho olejem a po celém povrchu osolíme a opepříme.

Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme zprudka maso ze všech stran. Pak ho položíme na pekáč s rozpálený sádlem a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 120 stupňů. V troubě maso pečeme po každé straně asi 12 minut. Často maso poléváme horkým sádlem z pekáče. Potom maso potřeme ze všech stran hořčicí a znovu pečeme v troubě, asi 5 minut.

Po upečení maso vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme trochou mouky, je-li třeba podlijeme vodou a povaříme. Okořeníme solí a pepřem podle chuti.

Maso před podáváním krájíme na velmi tenké plátky. Polijeme ho šťávou a podáváme třeba s dušenou rýží.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Anglický rostbíf recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Anglický rostbíf.
Nebo hledejte podobné podle části názvu anglický rostbíf .
Hledat podobné recepty na internetu jako Anglický rostbíf


×