Hospodský vepřový guláš recept
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídla, můžeme ho dochutit nakonec ještě pokrájenou feferonkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřového masa z plecka
- 400 g cibule
- 3 lžíce vepřového sádla
- sůl
- celý kmín
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- pár kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka sušené majoránky
- 1 kostka masového vývaru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
Způsob přípravy
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídla, můžeme ho dochutit nakonec ještě pokrájenou feferonkou. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda. Pak přidáme mletou papriku, kmín a vepřové maso nakrájené na kostky. Zprudka, ale krátce osmahneme a hned zalijeme vodou, aby dlouhým smažením paprika nezhořkla. Maso by mělo být skoro ponořené ve vodě. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření a rajčatový protlak.
Přivedeme k varu a přikryté zvolna vaříme asi hodinu. Vodu přidáváme pouze až se úplně vyvaří. Když maso změkne, přilijeme horkou vodu podle toho, kolik má být omáčky. Vložíme nasekanou kostku masového vývaru a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě. Necháme odkryté ještě zvolna vařit asi čtvrt hodiny a nakonec přidáme utřený česnek a majoránku a podle chuti osolíme.