Boloňské špagety s tofu recept
Italská klasika v trochu netradiční úpravě, to jsou špagety s rajčatovou omáčkou a tofu. Pokud zvolíte uzenou variantu této výživné potraviny vyráběné ze sóji, budete možná překvapeni jak dobře mohou těstoviny chutnat i bez masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kostka uzeného tofu (cca. 200 g)
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- čerstvé nebo sušené bylinky - bazalka, oregano, tymián
- sůl
- pepř
- balení špaget
Způsob přípravy
Cibuli i česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Tofu rozmačkáme vidličkou.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a necháme rozvonět. Poté přisypeme tofu a nasekané čerstvé bylinky. Směs chvíli opékáme, přilijeme obsah plechovky s rajčaty a protlak. Pár minut vše prohřejeme a nakonec dochutíme solí a pepřem.
Omáčku podáváme se špagetami uvařenými dle návodu.