Zeleninový aspik s vejci recept
Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninová směs naložená v sladkokyselém nálevu bude pro tento recept nejlepší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 1 sáček želatiny
- 1 sklenice naložené zeleninové směsi
- 150 g libové šunky
- 150 ml majonézy
- 150 ml vody
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžička worcesterové omáčky
- špetka soli
Způsob přípravy
V hrnci svaříme vodu s nálevem ze zeleniny, přidáme worcesterovou a sojovou omáčku, špetku soli a necháme vše vychladnout. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a zeleninu i šunku nakrájíme nadrobno.
Do vychladlého nálevu rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak do něj přidáme nakrájenou zeleninu, šunku, nakrájená vejce a majonézu. Všechno dobře promícháme, nalijeme do formy a necháme alespoň hodinu v ledničce tuhnout.
Vychlazený aspik nakrájíme na plátky.