Zeleninový aspik s vejci recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninová směs naložená v sladkokyselém nálevu bude pro tento recept nejlepší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 vejce
  • 1 sáček želatiny
  • 1 sklenice naložené zeleninové směsi
  • 150 g libové šunky
  • 150 ml majonézy
  • 150 ml vody
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • špetka soli


Způsob přípravy

V hrnci svaříme vodu s nálevem ze zeleniny, přidáme worcesterovou a sojovou omáčku, špetku soli a necháme vše vychladnout. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a zeleninu i šunku nakrájíme nadrobno.

Do vychladlého nálevu rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak do něj přidáme nakrájenou zeleninu, šunku, nakrájená vejce a majonézu. Všechno dobře promícháme, nalijeme do formy a necháme alespoň hodinu v ledničce tuhnout.

Vychlazený aspik nakrájíme na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninový aspik s vejci recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninový aspik s vejci.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninový aspik vejci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninový aspik s vejci

Kde najít informace



×