Jahodová omáčka recept
Lukáš Svítil
Jahodová omáčka je božská na tvarohové kynuté knedlíky, ale i do koláčů, na dezerty nebo ke zmrzlině. Jahodová omáčka a její recept je k přečtení zde.
Ingredience receptu
- 1/4 litru vody
- 10 dkg krystalového cukru
- 1 celá vanilka nebo balíček vanilkového cukru
- 40 dkg zralých očištěných jahod
- 1 dkg maizeny
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Ve vodě rozmícháme cukr, vanilku a necháme povařit. Přidáme očištěné rozmačkané jahody a povaříme.
V trošce vody rozmícháme maizenu, přilijeme k jahodám a necháme povařit. Do hotové omáčky přikapeme citronovou šťávu.
Omáčku dáváme na piškotové nákypy nebo trhance.
Další recepty na Jahodová omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodová omáčka