Sdílet:

Vídeňský salát recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vídeňský salát je trochu jiný bramborový salát než ten náš klasický. Je lehčí a dietnější.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g salátových brambor
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 menší salátová okurka
  • 1 jarní cibulka i s natí
  • 150 ml vývaru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 5 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme vodu a necháme trochu vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky. Salátovou okurku oloupeme a také ji nakrájíme na tenké plátky. Červenou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na jemno a na pánvi ji osmahneme na oleji až zesklovatí. Pak k ní přidáme horký vývar, hořčici a vinný ocet. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.

Ve velké míse smícháme nakrájené plátky brambor s plátky okurky, a vše zalijeme zálivkou. Opatrně promícháme a necháme stát, až se zálivka vstřebá a salát zchladne.

Tento salát je výbornou přílohou ke všem druhům masa, grilovaným, pečeným nebo i smaženým.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vídeňský salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vídeňský salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vídeňský salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vídeňský salát

Kde najít informace



×