Vídeňský salát recept
Vídeňský salát je trochu jiný bramborový salát než ten náš klasický. Je lehčí a dietnější.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g salátových brambor
- 1 červená cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 menší salátová okurka
- 1 jarní cibulka i s natí
- 150 ml vývaru
- 2 lžíce vinného octa
- 5 lžíce olivového oleje
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme vodu a necháme trochu vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky. Salátovou okurku oloupeme a také ji nakrájíme na tenké plátky. Červenou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na jemno a na pánvi ji osmahneme na oleji až zesklovatí. Pak k ní přidáme horký vývar, hořčici a vinný ocet. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
Ve velké míse smícháme nakrájené plátky brambor s plátky okurky, a vše zalijeme zálivkou. Opatrně promícháme a necháme stát, až se zálivka vstřebá a salát zchladne.
Tento salát je výbornou přílohou ke všem druhům masa, grilovaným, pečeným nebo i smaženým.