Staročeský skořicovník recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí

V kurzu jsou nyní nejen recepty moderní, ale kuchaři a kuchařky se často vrací i k receptům staročeské kuchyně. Skořicovník je moučník, který se skvěle hodí zejména k podzimnímu období, protože krásně zahřeje v žaludku i na duši a navíc provoní celou kuchyni.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g ovesných vloček
  • 40 g hladké mouky
  • ½ balení prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Náplň:
  • 200 ml plnotučného mléka (nebo smetany)
  • 60 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce rumu


Způsob přípravy

Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme v míse do pěny. Přidáme pomleté (nebo rozmixované) ovesné vločky, hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a vypracujeme hladké těsto.

Troubu předehřejeme na 170°C. Vyšší hranatou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Moučník pečeme přibližně půl hodiny. Zda je hotový, otestujeme tak, že do jeho středu zapíchneme špejli. Pokud na ní žádné těsto neulpí, je hotovo a můžeme vyndavat dílo z trouby.

Během pečení si připravíme náplň. V míse smícháme změklé máslo s mlékem, cukrem, skořicí, rumem a vytvoříme krém.

Vychladlý moučník v polovině opatrně rozřízneme, vršek odklopíme a spodní díl pomažeme krémem. Pak ho přiklopíme vrchním a pokud nám zbyde náplň, můžeme pomazat i vršek moučníku.

Skořicovník podáváme ihned nebo vychlazený.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Staročeský skořicovník recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Staročeský skořicovník.
Nebo hledejte podobné podle části názvu staročeský skořicovník .
Hledat podobné recepty na internetu jako Staročeský skořicovník


×