Celerová polévka recept
Celer obsahuje spoustu zdravých látek, minerálů, vlákniny a vitaminů, že by byl hřích neudělat z tohoto zázraku vydatnou polévku. Celerová polévka a její recept jsme pro vás připravili tak, abyste si ji mohli vychutnat během celého roku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/2 litru vody nebo vývaru z kostí
- 20 dkg celeru
- 4 dkg másla
- 4 dkg hladké mouky
- trochu petrželové a celerové natě trochu červené papriky
- sůl
- 1 dl mléka
- 1 žloutek.
Způsob přípravy
Do vývaru z kostí nebo do vařící vody vložíme očištěný, nakrájený celer a uvaříme doměkka.
Celer potom prolisujeme a dáme zpět do polévky. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme červenou papriku a dáme do polévky. Osolíme a dobře spolu povaříme.
Do hotové polévky přelijeme žloutek rozmíchaný v mléce a přidáme umytou, nadrobno pokrájenou petrželovou a celerovou nať.
Podáváme s osmaženou houskou nebo se smaženým hráškem.