Sekaná z masa a zeleniny recept
Sekaná z masa a zeleniny má skvělou chuť. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 celeru
- 3 mrkve
- 2 zelené jarní cibulky
- 400 g mletého masa
- 150 ml vývaru
- 1 vejce
- 60 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- kukuřičná strouhanka
- bobkový list
- sůl
- majoránka
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Dvě mrkve a čtvrtku celeru nastrouháme, jednu jarní cibulku nadrobno pokrájíme a vše smícháme ve velké míse s mletým masem. Přidáme utřený česnek, špetku soli, pepře a majoránky, vejce a uhněteme pevnou směs. Kukuřičnou strouhanku přidáme podle potřeby, je-li směs příliš řídká.
Pekáč vymažeme olejem a na dno položíme slaninu nakrájenou na menší kousky. Na slaninu pak nasypeme zbylou zeleninu nakrájenou na malé kousky, jeden bobkový list a zbylou cibulku nakrájenou na kolečka. Na to položíme šišku sekané, připravenou z masové směsi.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme sekanou, dokud zelenina v pekáči nezačne hnědnout. Pak vše podlijeme vývarem, pekáč přiklopíme víkem, a dusíme sekanou 30 až 40 minut.
ve