Bramborové šišky recept
Bramborové šišky posypané osmaženou slaninou chutnají výtečně. Jako výborný doplněk se osvědčil kefír nebo bylinkový čaj.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor typu B
- 150 g hrubé mouky
- 100 g pšeničné krupice
- 1 až 2 vejce
- 100 g anglické slaniny
- sádlo
- sůl
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a na jemno nastrouháme.
V míse smícháme mouku s krupicí, přidáme nastrouhané brambory a vejce. Osolíme špetkou soli a uhněteme hladké bramborové těsto.
Na pomoučeném vále z těsta rozválíme válečky, ze kterých nakrájíme 3 až 4 cm dlouhé šišky. V osolené vodě je pak vaříme, dokud nevyplavou k hladině.
Mezitím si na pánvi na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu. Hotové šišky posypeme osmaženou slaninou a přelijeme výpekem z ní.