Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu recept
Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu budeme mít hotová během chvilky. Musíme si ale předem, nejlépe přes noc naložit maso do marinády.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g kuřecích prsou
- marináda :
- 0,5 hrnku bílého jogurtu
- 0,5 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 0,5 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce olivového oleje
- 0,5 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 utřené stroužky česneku
- 1,5 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté červené papriky
- 0,5 lžičky soli
Způsob přípravy
Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu budeme mít hotová během chvilky. Musíme si ale předem, nejlépe přes noc naložit maso do marinády. Připravíme si marinádu důkladným rozmícháním všech ingrediencí v míse. Jednotlivé plátky kuřecích prsou důkladně obalíme v marinádě, necháme je v míse zakryté fóĺií a tu uložíme do ledničky nejméně na dvě hodiny.
Gril předehřejeme na vysokou teplotu a jednotlivé kuřecí plátky grilujeme 3 minuty po obou stranách, tak aby se maso důkladně propeklo. Hotové maso servírujeme nejlépe se zeleninovými saláty a s čerstvým pečivem.