Klobása s bramborovou kaší recept
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky použitému koření vynikající.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 vepřových klobás
- 10 šalotek
- 100 ml mléka
- 0,5 kg zelí
- 50 g másla
- 1,5 kg brambor
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce dijonské nebo kremžské hořčice
- 4 mrkve
- 0,5 kg hub
- 2 snítky tymiánu
- 400 ml červeného vína
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky použitému koření vynikající. Oloupané a na kostky nakrájené brambory vaříme 15 minut v osolené vodě. Během posledních minut vaření k nim přidáme zelí. Pak vodu z brambor scedíme. Horké mléko s máslem nyní vmícháme do brambor spolu s hořčicí a vše důkladně rozšleháme. Na pánev nalijeme olej, na něj položíme klobásy, nakrájenou mrkev a šalotku.
Smažíme asi 5 minut dozlatova. Když jsou klobásy propečené, dáme je stranou. Do pánve přidáme houby a tymián, osmahneme a přidáme červené víno a vývar. Vše dusíme dokud není mrkev dost měkká. Pak omáčku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Na talíř servírujeme bramborovou kaši, opečenou klobásu, přelijeme omáčkou a posypeme troškou tymiánu.