Krkovice recept
Vepřová krkovice je maso, které můžeme upravit mnoha způsoby. Tento recept je na dobrý a jednoduchý vepřový guláš.
Ingredience receptu
- 800 g vepřové krkovice
- 3 lžíce sádla
- 2 střední cibule
- 800 ml masového vývaru
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- mletá sladká paprika
- mletá pikantní paprika
- hladká mouka
Způsob přípravy
V kastrole na sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli téměř dohněda. Pak přidáme pepř, mletou papriku a na kostky nakrájené maso. Promícháme, mírně podlijeme a pod pokličkou zvolna maso dusíme do měkka. Pode potřeby občas podlijeme.
Když je maso měkké, zalijeme ho zbytkem vývaru a přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme. Už povaříme jen krátce a přitom omáčku podle chuti osolíme a okořeníme..
Přílohou mohou být houskové knedlíky, rýže, nebo kousek čerstvého pečiva.