Houbový špíz recept
Houbový špíz je skvělé jídlo v houbové sezóně. Protože k němu potřebujete především čerstvé houby. Ale nakonec i z kupovaných žampionů to půjde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hlaviček hub
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 bílá cibule
- 150 g anglické slaniny
- mořská sůl
- olovový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Slaninu nakrájíme na plátky, jednotlivé papriky na proužky, cibuli na kolečka. Na připravené jehly pak hlavičky hub napichujeme střídavě se slaninou, s cibulí a proužky paprik.
Připravené špízy položíme na olejem potřený rošt a v předehřáté troubě je opékáme dozlatova. K houbovým špízům podávejte čerstvé pečivo nebo opečený chléb.