Rychlý jahodový koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí6 porcí

Rychlý jahodový koláč je velmi letní moučník k odpolední kávě. Místo jahod můžete použít i jiné ovoce, třeba maliny, borůvky apod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • korpus:
  • 70 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 150 g másla nebo Hery
  • 270 g polohrubé mouky
  • sůl
  • krém:
  • 125 g Lučiny
  • 100 ml smetany
  • 125 g Mascarpone
  • 1 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • na zdobení:
  • čerstvé ovoce (jahody, maliny atd.)
  • moučkový cukr


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme změklé máslo, vejce, špetku soli a lžíci studené vody. Uhněteme hladké těsto.

Těsto přeneseme na pomoučený vál a vyválíme z něho placku ve tvaru naší formy na koláč. Formu vymažeme máslem a těsto do ní přeneseme. Okraje těsta zvedneme asi 1 cm a na několika místech ho vidličkou propíchneme. V předehřáté troubě korpus pečeme přibližně půl hodiny dozlatova.

Mezitím si ušleháme ve šlehači jemný krém ze smetany, Lučiny, Mascarpone a cukru.

Když upečený korpus vychladne, rozetřeme na něj krém, na krém pak naskládáme na menší kousky nakrájené jahody a připravený koláč uložíme do chladna. Před podáváním můžeme každou porci lehce poprášit moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rychlý jahodový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rychlý jahodový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rychlý jahodový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rychlý jahodový koláč

Kde najít informace



×