Klasický grilovaný steak recept
Klasický grilovaný steak je šťavnatý kousek masa, který podáváme se zeleninovými přílohami nebo saláty. Rychlá úprava kvalitního masa nám připraví gurmánský zážitek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 steaky
- sůl
- mletý černý pepř.
- olej
Způsob přípravy
Klasický grilovaný steak je šťavnatý kousek masa, který podáváme se zeleninovými přílohami nebo saláty. Rychlá úprava kvalitního masa nám připraví gurmánský zážitek. Steaky osolíme a opepříme po obou stranách a necháme je uležet při pokojové teplotě asi půl hodiny. Mezitím si rozpálíme gril a potřeme ho trochou oleje.
Jednotlivé steaky grilujeme 2 minuty po jedné straně, pak maso otočíme a grilujeme další 2 minuty. Toto opakujeme tak dlouho, až dosáhneme požadovaného propečení steaku. Pak maso odebereme z grilu a před podáváním je necháme 5 minut pod potravinářskou folií.