Sdílet:

Medové perníčky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí25 porcí

U tohoto vánočního cukroví bývá problém v tom, že by se mělo nechat odležet určitou dobu před tím, než se do něj pustíme. Jinak totiž hrozí riziko, že si vylámeme zuby. Naštěstí existují i recepty pro ty, kdo se do pečení perníčků pustí téměř na poslední chvíli. Jeden takový naleznete níže.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 2 vejce + 1 na potření
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce perníkového koření


Způsob přípravy

Do mísy nasypeme všechny sypké přísady.

V druhé míse utřeme vejce s máslem a přidáme med. Do vlhké směsi postupně přisypáváme sypkou a hnětením vytvoříme hladké těsto.

Těsto na perníčky zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc do lednice. Druhý den těsto vyndáme z chladničky, necháme asi 20 minut povolit a můžeme začít válet a vykrajovat.

Troubu předehřejeme na 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který pokládáme vykrájené tvary. Perníčky dáme péct na 8 minut do trouby.

Během doby pečení v hrnku rozšleháme jedno vejce s trochou vody. Po osmi minutách cukroví potřeme vaječnou směsí a vrátíme na další dvě až tři minuty do trouby.

Hotové perníčky můžeme zdobit bílkovou pastou. Tu připravíme smícháním 150 g prosátého moučkového cukru s 1 bílkem a lžičkou citronové šťávy.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Medové perníčky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Medové perníčky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu medové perníčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Medové perníčky

Kde najít informace



×