Pomerančový korpus na dort recept
Pomerančový korpus na dort se hodí hlavně pro dorty zdobené ovocem. Je to v podstatě klasický piškot s pomerančovou příchutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 pomeranč
- 60 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 80 g cukru krupice
- 1 lžička prášku do pečiva
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Pomeranč důkladně omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme lžíci oleje a za stálého šlehání přidáváme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru.
Formu na korpus vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě ho pečeme 15 až 20 minut.
Ještě teplý korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout pro další použití.