Pomerančový korpus na dort recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Pomerančový korpus na dort se hodí hlavně pro dorty zdobené ovocem. Je to v podstatě klasický piškot s pomerančovou příchutí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 pomeranč
  • 60 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Pomeranč důkladně omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme lžíci oleje a za stálého šlehání přidáváme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru.

Formu na korpus vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě ho pečeme 15 až 20 minut.

Ještě teplý korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout pro další použití.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pomerančový korpus na dort recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pomerančový korpus na dort.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pomerančový korpus dort .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomerančový korpus na dort

Kde najít informace



×