Rychlý tvarohový koláč s rumovou příchutí recept
Rychlý tvarohový koláč s rumovou příchutí je lahodný a vláčný moučník. Můžeme ho podávat teplý ale i studený.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení měkkého tvrohu
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 4 lžíce cukru moučka
- 2 lžičky škrobové moučky
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky rumové tresti
- 1 zralý banán
- 1 kiwi
- 1 zralá hruška
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse ušleháme žloutky s tvarohem, cukrem, vanilkovým cukrem, škrobovou moučkou a rumovou trestí.
Ovoce oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Pak ho opatrně přimícháme k tvarohové směsi. Úplně nakonec zvolna vmícháme tuhý sníh. Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
Do připravené formy nalijeme tvarohové těsto a v předem vyhřáté troubě pečeme přibližně 15 až 20 minut. Hotový koláč nakrájíme na porce a můžeme podávat.