Gulášová polévka bez masa recept
Když nechcete maso, ale máte rádi pikantní polévky, uvařte si gulášovou polévku bez masa. Je jednoduchá a také nezabere tolik času. Jako zavářku můžete zvolit třeba i drobné těstoviny, to už je na vás.
Ingredience receptu
- 4 brambory
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- sádlo
- sůl
- kulatozrnná rýže
- čerstvá zelená petrželka
- voda nebo vývar (asi 1,5 l)
Způsob přípravy
V hrnci na lžíci sádla krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s mletou paprikou. Pak přidáme mrkev nakrájenou na tenké hranolky a na malé kostičky nakrájené brambory.
Zeleninu promícháme, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme špetku soli, pepře, majoránky a rajčatový protlak. Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Pak přidáme rýži a dál vaříme, dokud není zelenina a rýže měkká.
Do hotové polévky nasypeme nasekanou zelenou petrželku a dochutíme ji kořením a solí. Podávat můžeme s čerstvým pečivem.