Těstoviny s mletým hovězím masem recept
Těstoviny s mletým hovězím masem je jídlo které vás báječně zahřeje ve studených zimních měsících. Mají vynikající chuť a i vůní připomínají italská jídla.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky nevařených těstovin
- 1 nakrájená cibule
- 3 hrnky vody
- 1 lžíce italského koření
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 700 g rajčatové omáčky
- 2 utřené stroužky česneku
- 500 h mletého hovězího masa
- 200 g nakrájených čerstvých rajčat
- 1 hrnek nahrubo nastrouhané mrkve
- 2 bobkové listy
- 1 hrnek čedaru
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Těstoviny s mletým hovězím masem je jídlo které vás báječně zahřeje ve studených zimních měsících. Mají vynikající chuť a i vůní připomínají italská jídla. Nejprve ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek společně s mletým masem. Když hovězí maso ztratí růžovou barvu a zhnědne,slijeme přebytečný tuk a přidáme nastrouhanou mrkev.Zalijeme vodou, přidáme rajčata, rajčatovou omáčku, bobkový list, špetku pepře a soli, italské koření a rajčatový protlak.
Zvolna 15 minut vše za občasného promíchání vaříme. Nyní do pánve přidáme těstoviny a vaříme dalších 15 až 18 minut, až jsou těstoviny "na skus". Nezapomínejme na občasné promíchání surovin. Když jsou těstoviny hotové, pánev odstavíme z plotny, podle chuti dokořeníme a posypeme čedarem. Naposledy jídlo promícháme a podáváme až se sýr rozpustí.