Rýžová kaše s hruškami a medem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Rýžová kaše s hruškami a medem bude chutnat především dětem a těm dospělým, co mají rádi sladká jídla. Nahradí nám celé jídlo, nebo ji můžeme podávat jako moučník k odpolední nedělní kávě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 zralá hruška
  • 1/2 hrnku cukru
  • 5 hrnků plnotučného mléka
  • 1/3 hrnku pražených nesolených pistácií
  • 1 šálek rýže Arborio
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • med


Způsob přípravy

Rýžová kaše s hruškami a medem bude chutnat především dětem a těm dospělým, co mají rádi sladká jídla. Nahradí nám celé jídlo, nebo ji můžeme podávat jako moučník k odpolední nedělní kávě. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 1 1/2 hrnku vody se solí. Přidáme rýži, snížíme teplotu a částečně hrnec zakryjeme pokličkou. Zvolna vaříme asi 6 až 8 minut. Když se voda zcela absorbuje, přilijeme do hrnce mléko, znovu přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 30 minut.

Po této době bychom měli mít v hrnci hustou rýžovou kaši. Nakonec přidáme vanilku a cukr a vaříme ještě asi 1 minutu za stálého míchání, až se všechen cukr zcela rozpustí. Hotovou kaši rozdělíme do misek, přidáme kousky oloupaných hrušek, posypeme praženými pistáciemi a zalijeme trochou medu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rýžová kaše s hruškami a medem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rýžová kaše hruškami medem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rýžová kaše s hruškami a medem


×