Rýžová kaše s hruškami a medem recept
Rýžová kaše s hruškami a medem bude chutnat především dětem a těm dospělým, co mají rádi sladká jídla. Nahradí nám celé jídlo, nebo ji můžeme podávat jako moučník k odpolední nedělní kávě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 zralá hruška
- 1/2 hrnku cukru
- 5 hrnků plnotučného mléka
- 1/3 hrnku pražených nesolených pistácií
- 1 šálek rýže Arborio
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- med
Způsob přípravy
Rýžová kaše s hruškami a medem bude chutnat především dětem a těm dospělým, co mají rádi sladká jídla. Nahradí nám celé jídlo, nebo ji můžeme podávat jako moučník k odpolední nedělní kávě. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 1 1/2 hrnku vody se solí. Přidáme rýži, snížíme teplotu a částečně hrnec zakryjeme pokličkou. Zvolna vaříme asi 6 až 8 minut. Když se voda zcela absorbuje, přilijeme do hrnce mléko, znovu přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 30 minut.
Po této době bychom měli mít v hrnci hustou rýžovou kaši. Nakonec přidáme vanilku a cukr a vaříme ještě asi 1 minutu za stálého míchání, až se všechen cukr zcela rozpustí. Hotovou kaši rozdělíme do misek, přidáme kousky oloupaných hrušek, posypeme praženými pistáciemi a zalijeme trochou medu.