Kremrole recept
Udělejte si výborné domácí kremrole. Celá rodina bude jiště nadšená a kremrole zmizí dříve než se nadějete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Těsto
- 250 g ztuženého tuku
- 1 žloutek
- 1 dl studené vody
- 1 lžíce octu
- 350 g hladké mouky
- Náplň
- 450 g cukru moučka
- 7 bílků
- Potření
- 1 vejce
- tuk
Způsob přípravy
Udělejte si výborné domácí kremrole. Celá rodina bude jiště nadšená a kremrole zmizí dříve než se nadějete. Do misky dáme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme folií a necháme 1,5 hodiny v lednici odležet. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na 2 cm proužky. Formové trubičky potřeme tukem a proužky těsta na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo.
Vzniklé kremrole potřeme vajíčkem a položíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na cca 180°C cca 15 minut. Po upečení necháme kremrole vychladnout až poté a z nich vytíhneme formové trubičky. Kremrole plníme sněhem, který jsme si vyšlehali z bílků a moučkovéh cukru.