Česnekový chléb recept
Česnekový chléb je pikantní příloha k masu, nebo klidně k zeleninovému salátu. Také jako pochoutka k pivu či vínu je báječný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 křupavá bageta
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku másla
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- extra panenský olivový olej
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce nasekané petrželky
Způsob přípravy
Česnekový chléb je pikantní příloha k masu, nebo klidně k zeleninovému salátu. Také jako pochoutka k pivu či vínu je báječný. Česnekové stroužky utřeme společně se špetkou soli a olivovým olejem na jemnou pastu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Česnekovou pastu v misce utřeme ještě s máslem a bylinkami a dochutíme pepřem a solí podle chuti.
Bagetu příčně nakrájíme na jednotlivé krajíčky. Po jedné straně je potřeme připravenou pastou, a naskládáme je na plech vymazaný trochou olivového oleje namazanou stranou nahoru. V předehřáté troubě pečeme plátky bagety přibližně 15 minut.