Hrníčková bábovka recept
Hrníčková bábovka je vláčná, mramorová a nemůžeme na ní nic zkazit. Po upečení a vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou a můžeme si k ní uvařit dobrou kávu, nebo dětem čaj či kakao.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 0,75 hrnku rostlinného oleje
- 1 hrnek cukru krupice
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- prášek do pečiva
Způsob přípravy
Hrníčková bábovka je vláčná, mramorová a nemůžeme na ní nic zkazit. Po upečení a vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou a můžeme si k ní uvařit dobrou kávu, nebo dětem čaj či kakao. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V hnětači vypracujeme z mouky, cukru, oleje, mléka, vajec a prášku do pečiva hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Více jak polovinu hotového těsta do formy nalijeme.
Do zbylého těsta přidáme kakao a znovu ho prohněteme. Nyní kakaové těsto nalijeme do formy na bílé těsto a vařečkou ho lehce promáčkneme, aby se barvy trochu prolnuly. Bábovku pečeme přibližně 35 minut. Po této době doprostřed zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je bábovka hotová. Necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme. Zdroj fotografie: Wikimedia.org