Tvarohový dezert s rozinkami recept
Tvarohový dezert s rozinkami a sušenými švestkami je moučník zdravý a nízkotučný moučník jako stvoření ke kávě. A navíc velmi jednoduchý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g jemného tvarohu
- 2 střední vejce
- 10 sušených švestek
- 1 lžíce rozinek
- 1 vanilkový cukr
- 50 g kukuřičného škrobu
- 200 g hořké čokolády
- volitelné:
- čerstvé drobné ovoce
- šlehaná smetana apod.
Způsob přípravy
Sušené švestky a rozinky si předem namočíme na hodinu do horké vody, pak je scedíme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse rozšleháme vejce tvarohem a vanilkovým cukrem. Sušené švestky nasekáme na menší kousky a spolu s rozinkami je přidáme do mísy. Nakonec zašleháme kukuřičný škrob a ušleháme hladké těsto.
Do formy na koláč rozložíme pečící papír a tvarohovou směs na něj rozprostřeme. V předehřáté troubě dezert pečeme asi 30 až 50 minut. Po upečení ho necháme vychladnout.
Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, polijeme jí vychladlý dezert a necháme ho v ledničce ztuhnout. Dezert nakonec můžeme ozdobit drobným ovocem nebo třeba šlehanou smetanou.