Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem recept
Čočka je zdravá. Červená čočka spolu s mrkví, řapíkatým celerem, tvoří zajímavou a velmi chutnou kombinaci.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení červená čočka
- sůl
- černý pepř - mletý
- bujón
- řepkový olej
- 5 ks vajíčka
- 5 ke mrkev
- 2 ks řapíkatý celer
- kari koření
- petrželka
Způsob přípravy
Červenou čočku propláchneme a dáme do hrnce s vodou. Vhodíme bujón a vaříme. Přidáme na plátky nakrájené uzené maso. Mrkev zbavíme slupky, rozpůlíme a dáme do hrnce k čočce.
Řapíkatý celer položíme do vody k ostatním surovinám v hrnci. Mezi tím si na pánvi, na trošce oleje, uděláme z vajíček volská oka. Osolíme je, opepříme a okořeníme kari.
Červenou čočku s ostatními surovinami vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté vyndáme uzené maso. Mrkev a řapíkatý celer pokrájíme na malé kousky. Slijeme vodu. Čočku smícháme s pokrájenou zeleninou, okořeníme kari, osolíme a opepříme.
Na talíř nandáme čočku se zeleninou, volské oko, uzené maso, ozdobme petrželkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.