Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Čočka je zdravá. Červená čočka spolu s mrkví, řapíkatým celerem, tvoří zajímavou a velmi chutnou kombinaci.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 balení červená čočka
  • sůl
  • černý pepř - mletý
  • bujón
  • řepkový olej
  • 5 ks vajíčka
  • 5 ke mrkev
  • 2 ks řapíkatý celer
  • kari koření
  • petrželka


Způsob přípravy

Červenou čočku propláchneme a dáme do hrnce s vodou. Vhodíme bujón a vaříme. Přidáme na plátky nakrájené uzené maso. Mrkev zbavíme slupky, rozpůlíme a dáme do hrnce k čočce.

Řapíkatý celer položíme do vody k ostatním surovinám v hrnci. Mezi tím si na pánvi, na trošce oleje, uděláme z vajíček volská oka. Osolíme je, opepříme a okořeníme kari.

Červenou čočku s ostatními surovinami vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté vyndáme uzené maso. Mrkev a řapíkatý celer pokrájíme na malé kousky. Slijeme vodu. Čočku smícháme s pokrájenou zeleninou, okořeníme kari, osolíme a opepříme.

Na talíř nandáme čočku se zeleninou, volské oko, uzené maso, ozdobme petrželkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Červená čočka zeleninou, uzeným masem volským okem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem

Kde najít informace



×