Zapečená vepřová kotleta s rýží recept
Jednoduchý a vynikající pokrm. To by se dalo říci o zapečené vepřové kotletě.
Jako přílohu doporučuji např. jasmínovou thajskou rýži.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřová kotleta
- žlutá paprika
- Gran Moravia – sýr
- sůl
- 250 ml smetana ke šlehání
- černý pepř mletý
- jarní cibulka
- kremžská hořčice
- červená paprika
- jasmínová thajská rýže
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu. Zapékací nádobu si vyložíme pečícím papírem.
Zeleninu si opláchneme a nakrájíme ji na malé kousky. Sýr Gran Moravia nastrouháme.
Vepřovou kotletu si naklepeme a rozložíme do zapékací nádoby na pečící papír. Osolíme ji a opepříme. Vrchní část potřeme kremžskou hořčicí.
Posypeme kousíčky žluté papriky a sýrem. Zalijeme smetanou ke šlehání a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí masa. Hotový pokrm vyndáme, posypeme jarní cibulkou, poklademe červenou papriku a podáváme s rýží. Dobrou chuť.