Vepřová panenka na žampionech recept
Vepřovou omáčku na žampionech můžeme podávat s rýží nebo domácím knedlíkem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřová panenka
- žampiony
- sůl
- 3 ks kuchyňská cibule
- voda
- černý pepř – mletý
- šlehačka
- sušená petrželka
- sušený libeček
- provensálské koření
- červená uzená paprika
- řepkový olej
Způsob přípravy
Žampiony si očistíme a oloupeme hlavičky. Vepřovou panenku si pokrájíme na kolečka.
Na řepkovém oleji si osmahneme kousky cibule. Přisypeme na plátky nakrájené žampiony. Vložíme plátky panenky. Opečeme.
Vše osolíme a okořeníme. Promícháme. Přilijeme trochu vody a vaříme. Na závěr zalijeme šlehačkou a rozmícháme.
Kdo chce, může omáčku zahustit např. krupičkou a chvíli povařit. Ale není to nutnost. Dobrou chuť.