Sdílet:

Nákyp s jablky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Nákyp s jablky je báječné sladké jídlo s medem. Mouka nemusí být nutně rýžová, klidně použijte pohankovou nebo žitnou.
(celý recept)

Nákyp s jablky je báječné sladké jídlo s medem. Mouka nemusí být nutně rýžová, klidně použijte pohankovou nebo žitnou....

Ingredience receptu

  • 600 g jablek
  • 6 lžic včelího medu
  • 120 ml mléka
  • 1 vejce
  • 5 lžic rýžové mouky
  • 1 citron
  • sůl
  • máslo


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve velké míse je smícháme se žloutkem, mlékem, moukou, medem a jednou lžící citronové šťávy.

Z bílku ušleháme tuhý sníh, který nakonec opatrně přimícháme do směsi. Vyšší formu na nákyp vymažeme máslem a naplníme ji jablečnou směsí. V předehřáté troubě nákyp zvolna pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nákyp s jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nákyp s jablky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nákyp jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nákyp s jablky


×