Bramborová polévka s vařeným vejcem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Asi nejtradičnější recept na bramborovou polévku je ten s houbami. Polévku z brambor však lze připravit v mnoha variacích. V tomto receptu jí dodá mírnou kyselost zakysaná smetana a o vydatnost polévky se postarají uzená slanina a vejce uvařená natvrdo. Polévka je dost hutná, a když k ní přidáte pár krajíců čerstvého chleba, můžete ji servírovat i jako hlavní chod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 80 g uzené slaniny (příp. anglické)
  • 500 g brambor
  • 1250 ml vody
  • 250 ml zakysané smetany
  • 30 g hladké mouky
  • 4 vejce


Způsob přípravy

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo, ještě horká je uložíme do hrnce se studenou vodou a necháme pár minut odpočinout. Pak je oloupeme a odložíme stranou.

Slaninu pokrájíme nadrobno, nasypeme ji do rozpáleného hrnce a necháme restovat. Po chvilce k ní přisypeme brambory, promícháme je s uzeninou a chvíli podusíme.

Po pár minutách směs zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme do změknutí brambor.

Smetanu dáme do velkého hrnku, vmícháme k ní hladkou mouku a směs nalijeme do polévky, kterou asi 1 - 2 minuty povaříme.

Hotovou polévku servírujeme ozdobenou nadrobno nakrájenými vajíčky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborová polévka s vařeným vejcem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborová polévka vařeným vejcem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborová polévka s vařeným vejcem
For Gastro 2022


×