Snídaně s cereáliemi recept
Snídaně s cereáliemi podle vlastního výběru bude chutnat hlavně dětem. Voňavé vanilkové koblihy si ale určitě oblíbíme i my dospělí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3/4 hrnku podmáslí
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžička vanilkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- rostlinný olej
- poleva a zdobení:
- 1 hrnek drobných cereálií
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 až 4 lžíce mléka
Způsob přípravy
Snídaně s cereáliemi podle vlastního výběru bude chutnat hlavně dětem. Voňavé vanilkové koblihy si ale určitě oblíbíme i my dospělí. Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů a plech na koblihy důkladně potřeme olejem. 1 lžičku vanilkového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, 3/4 šálku krupicového cukru a 2 šálky polohrubé mouky dobře promícháme v misce. Máslo, vejce, vanilkový extrakt a podmáslí rozšleháme ve velké míse a pak pomalu přisypáváme připravenou sypkou směs. Stále mícháme a uhněteme ze všeho hladké těsto. Těstem naplníme cukrářský sáček s tryskou a na plechu pomocí něho vytvoříme koblihy s otvorem uprostřed.
Plech s koblihami vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 až 10 minut. V polovině pečení každou koblihu pomocí plochého nože obrátíme. Po upečení necháme koblihy chladnout a mezitím si připravíme polevu utřením moučkového cukru s vanilkovým extraktem a mlékem. Mléka dáme jen tolik, aby byl všechen cukr rozpuštěn. Vršek každé koblihy namočíme do polevy a hned posypeme drobnými cereáliemi. Chvíli necháme v chladnu ztuhnout.