Svařené víno / svařák recept
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou variantu svařeného vína.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 ks tyčinky skořice
- 4 lžíce hnědého cukru
- 1 l červenégo vína
- 4 ks hřebíčku
- 2 plátky citronu
- 2 plátky pomeranče
- plátky citronu nebo pomeranče na dekoraci
Způsob přípravy
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou variantu svařeného vína. Do hrnce nalijte cca 2 cm centimetry vody, přidejte třtinový cukr, hřebíček a skořici. Přidejte plátky citronu a pomeranče a přiveďte k varu.
Vařte 10 minut a poté přilijte víno. Víno už jen zahřejte, ale nevařte, aby se nevyvařil alkohol. Nakonec vyjměte koření, víno doslaďte a případně dochuťte citronem. Hotové svařené víno nalijte do skleněných nádob a ozdobte kolečkem citronu či pomeranče.