Svařené víno / svařák recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou variantu svařeného vína.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 ks tyčinky skořice
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 1 l červenégo vína
  • 4 ks hřebíčku
  • 2 plátky citronu
  • 2 plátky pomeranče
  • plátky citronu nebo pomeranče na dekoraci


Způsob přípravy

Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou variantu svařeného vína. Do hrnce nalijte cca 2 cm centimetry vody, přidejte třtinový cukr, hřebíček a skořici. Přidejte plátky citronu a pomeranče a přiveďte k varu.

Vařte 10 minut a poté přilijte víno. Víno už jen zahřejte, ale nevařte, aby se nevyvařil alkohol. Nakonec vyjměte koření, víno doslaďte a případně dochuťte citronem. Hotové svařené víno nalijte do skleněných nádob a ozdobte kolečkem citronu či pomeranče.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Svařené víno / svařák recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Svařené víno / svařák.
Nebo hledejte podobné podle části názvu svařené víno svařák .
Hledat podobné recepty na internetu jako Svařené víno / svařák

Kde najít informace



×