Žebírka na grilu recept
Žebírka na grilu předem marinovaná v připravené omáčce jsou lahůdkou. A k nim třeba opečené brambory a/nebo čerstvá sezónní zelenina.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vepřových žebírek
- 200 ml rajčatového protlaku
- 70 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sojové omáčky
- 5 lžic jablečného octa
- 1 lžička uzené mleté papriky
- 50 ml vody
- špetka soli
- špetka pepře
Způsob přípravy
V hrnci smícháme utřený česnek, rajčatový protlak, sojovou omáčku, olivový olej, papriku, ocet a vodu. Nakonec přidáme špetku soli a pepře. Za stálého míchání vše zahřejeme až k varu, pak omáčku odstavíme a necháme ji vychladnout.
Studenou omáčkou potřeme připravená vepřová žebírka a necháme je marinovat nejméně hodinu. Po této době grilujeme maso při střední teplotě do měkka.