Vaječňák - vánoční vaječný likér recept
Snad nikdo si v Čechách nedovede představit pravé vánoce bez Vaječňáku. Proto vám přinášíme tento recept bez kterého nebudou vánoce to pravé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- tuzemský rum
- 5 vajec
- 5 polévkových lžic moučkového cukru
- vanilkový cukr
- kondenzované sladké mléko
Způsob přípravy
Snad nikdo si v Čechách nedovede představit pravé vánoce bez Vaječňáku. Proto vám přinášíme tento recept bez kterého nebudou vánoce to pravé. Z vajec vybereme žloutky a vložíme je do mísi. Přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr a směs promícháme až do vláčného krému.
Přidáme kondenzované mléko a pořádně vyšleháme. Následně přidáváme rum a mícháme (rumu přidáme dle chuti a libosti). Vánoce jsou zachráněné vaječný likér zvaný Vaječňák už jen přelijeme do lahve a je připraven na podávání. Dobrou chuť a hezké vánoce!