Sdílet:

Pečený králík recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s cibulí a česnekem, můžeme nechat ponořené ve vodě odležet v ledničce 24 až 48 hodin. Králičí maso pak bude mnohem křehčí.
(celý recept)

Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s cibulí a česnekem, můžeme nechat ponořené ve vodě odležet v ledničce 24 až 48 ...

Ingredience receptu

  • 4 spodní králičí stehna
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • mletá červená paprika


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Porce králíka osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a naskládáme do sádlem vymazaného pekáče. Přidáme špetku kmínu, utřený česnek, nakrájenou cibuli a lehce vše podlijeme vodou.

Pekáč vložíme do trouby , přikryjeme víkem a pečeme přibližně 60 minut. Během pečení podléváme vodou a nakonec dopečeme odkryté.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený králík recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený králík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený králík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený králík


×