Perníčky recept
Perníkové srdce na Valentýna, Čert a Mikuláš, nebo velikonoční perníčky pro malé koledníky. To vše si doma snadno upečeme.
Ingredience receptu
- 40 dkg mouky
- 10 dkg tuku Hera
- 14 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 kávová lžička sody
Způsob přípravy
Perníkové srdce na Valentýna, Čert a Mikuláš, nebo velikonoční perníčky pro malé koledníky. To vše si doma snadno upečeme. V míse utřeme vlažný tuk s cukrem, vejci, medem a perníkovým kořením. Pak zlehka přimícháme mouku se lžičkou sody. Hotové těsto necháme v chladnu hodinu uležet. Na pomoučeném vále rozválíme těsto asi na 0,5 cm a vykrájíme tvary které potřebujeme.
Přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě (180 stupňů) asi 6 až 8 minut. Hotové vychladlé tvary perníčků ozdobíme bílkovou polevou. Polevu necháme zaschnout do druhého dne. Tento druh perníčků nemusíme dávat uležet, jsou měkké hned po upečení.