Krůtí stehna na kari recept
Krůtí stehna na kari doplňte pečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Ale hodí se třeba i bramborová kaše nebo bramborové knedlíky posypané smaženou cibulkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 krůtí stehna
- 1 cibule
- 2 lžičky kari koření
- sůl
- mletý barevný pepř
- olivový olej
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran stehna potřeme olejem, osolíme, okořeníme pepřem a kari kořením.
Do pekáče vymazaného olejem nasypeme vrstvu na kroužky nakrájené cibule a na cibuli položíme krůtí stehna kůží dolů. Podlijeme lehce vývarem, pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme 30 minut.
Po této době stehna obrátíme kůží navrch a za občasného polévání vypečenou šťávou upečeme do měkka. Posledních 15 minut pečeme odkryté.
Se zvolenou přílohou můžeme podávat.