Rychlý fazolový salát recept
Rychlý fazolový salát je syté jídlo, které můžeme považovat jak za přílohu, tak za samostatný pokrm. Připravujeme ho raději včas, nejlepší totiž je, když ho necháme několik hodin uležet.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 zelená jarní cibulka
- .250 g naložených bílých fazolí
- 1 lžička vinného octa
- 2 lžičky jemného kečupu
- 2 lžíce olivového oleje
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petržel
Způsob přípravy
Naložené fazole slijeme a nasypeme je do velké mísy. Přidáme na tenké kroužky nakrájenou jarní cibulku, kečup, ocet, olej, špetku soli a pepře. Vše dobře promícháme a uložíme na nějakou dobu do chladna.
Podáváme třeba jako přílohu ke grilovaným nebo pečeným masům. Každou porci ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.